Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Bezár

Látnivalók

Látnivalók a környéken

Hortobágy


A hosszabb időt nálunk töltő-, vagy többször utazó Vendégeink figyelmébe ajánljuk az Észak-Alföldi Régió turisztikai és kulturális kínálatát, mindenekelőtt a Hortobágyi Nemzeti Park- immár Világörökségi védelem alatt álló- egyedülálló természeti csodáit.

Az első látásra kopárnak tűnő sík vidék őshonos háziállataival, pásztorkodó életformájával, népi építészeti értékeivel, és néprajzi hagyományaival a magyarság jelképévé vált.

A természetes eredetű szikes puszta évről-évről ezrével vonzza a látogatókat, hogy azok az érintetlen természet tökéletes zavartalanságában fedezhessék fel a napjainkban is élő pásztorhagyományokat, népszokásokat. Felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg a látogatót az őszi daruvonulás is.

A Pásztormúzeum, a Kilenclyukú híd és a háromszáz éves Hortobágyi Csárda kihagyhatatlan látnivalók. Sétakocsikázás közben felejthetetlen élménnyel gazdagodunk, ha a pusztán élő őshonos háziállatokat élőhelyükön keressük fel.

Hortobágyi kirándulásunk alkalmával a természeti kincsek és a népi építészeti értékek megismerésén túl színes kulturális programok és fesztiválok biztosítják a tartalmas kikapcsolódást.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság honlapja: www.hnp.hu

Debrecen


A megyei jogú város nemcsak Hajdú-Bihar megye, hanem az Észak-Alföld, és egyszersmind a Kelet-Magyarország gazdasági, oktatási, tudományos és kulturális központja, melyet a reformáció kora óta „a kálvinista Róma” néven vagy „a Cívisváros”-ként is emlegetnek.

A napba öltözött város amellett, hogy története több mint négy és fél évszázadon át összefonódott a reformációval, számos olyan emléket őriz magában, melyek történelmi jelentőségéről árulkodnak, hiszen Debrecen neve írott forrásban már 1235-ben említést nyert.

Az alapvetően későeklektikus, de szecessziós és klasszicista jegyeket is mutató építészete olyan nevezetes épületeket emelt, mint Református Nagytemplom, a Megyeháza, a Városháza, vagy a Református Kollégium, ahol 1849 áprilisában Kossuth kimondta a Habsburg-ház trónfosztását és Magyarország függetlenségét.

Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak
Normál verzió Mobil verzió